Context
 
Context är en grupp bestående av 6 erfarna musiker från Burträsk som satt samman en konsert anpassad för kyrkor. Konserten blandar populärmusik med tolkningar och berättande. 

Context bildades 2011 somett projekt där dagens populärmusik tolkas i berättelser ur ett kristet perspektiv. Första konserten lockade över 500 personer och succén var ett faktum.
Context beslutade då att fortsätta sin verksamhet.
Context har med sig en ljud och ljusanlänggning som ger hela upplevelsen en ny dimention.

Vi ljussätter och ljudsätter kyrkorna i helt nya färger och toner

 

Context består av:
Robert Lindberg Gitarrer
Dag Holmgren Trummor
Johan Andersson Bas
André Malmén Piano Sång
Jenny Lövenius Wahlberg Sång Keyboard
Lisa Larsson Sång Keyboard 0914
0914_4.jpg

 0914 är troligen Sveriges häftigaste folkmusikgrupp.
Musiken är till största delen nyskriven folkmusik som gruppen framför på ett energiskt sätt.
Energiskt kanske till och med är i underkant för nu har gruppen satt ihop en konsert som ger sin publik en upplevelse som sent ska glömmas.

Livfullheten och spelglädjen går inte att ta miste på, dessutom förstärker de sin musik på ett sätt som påminner om den Irländska folkmusikens rytmiska glädje.

 Detta gör att folkmusiken i 0914´s tappning uppskattas bland alla typer av lyssnare.
Att herrarna i 0914 har roligt går inte heller att ta miste på, genom lekfull improvisation och en stor portion humor skapas låtar, arrangemang och historier på varje konsert.
0914 är nyss hemkomna efter en USA-turné

Så vad menas då men 0914?
0914 är helt enkelt det riktnummer som gäller för Burträsk, den Västerbottniska folkmusikens vagga och hemort för musikerna i 0914. I internationella sammanhang heter gruppen således +46 914 :-)

 

0914 är:
Robert Lindberg, Gitarr
Jörgen Svedberg, Fiol, Nyckelharpa
Dag Holmgren, Perkussion
Johan Andersson, Bas

  

 

Folkmusik för Yrväder 

 Folkmusik_for_yrvader_liten.JPG


Två spelmän som spelat tillsammans under femton års tid ger en konsert bestående av egen komponerad folkmusik som kryddas med upplevda och uppdiktade anekdoter

 

De två trakterar sina instrument på ett fantasifullt men mycket proffessionellt sätt och ger åhöraren många tillfällen till skratt.

 

Musiken passar kanske extra bra vid yrväder, eller kanske känner sig åhörarna som yrväder efter en konsert med dessa spelevink spelemän.

 

 

  

 
stäng